ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ FRAMBUAZLI GÜLLAÇ PASTASI

> FRAMBUAZLI GÜLLAÇ PASTASI
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuazlı güllaç pastası tarifi için malzemeler
  • 1 kat pasta tabanı
  • 200 gr labne peyniri
  • 400 ml krema
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 150 gr frambuaz
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 3 güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt
Frambuazlı güllaç pastası Nasıl Yapılır

Frambuazları sos tenceresine alıp yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Küçük bir kaseye 3-4 yemek kaşığı su doldurun. Üzerine toz jelatini serpiştirip 10 dakika bekletin. Labne peyniri, krema, 1 paket vanilya ve şekerin yarısını mikserle iyice çırpın. Soğuyan frambuazları ekleyin. Katılaşan jelatini mikrodalga fırında ya da cezve içinde eritip krema karışımına ekleyin. Pasta tabanını kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin. Üzerine frambuazlı karışımı aktarıp derin dondurucuda karışım katılaşıncaya kadar yaklaşık 1-2 saat soğutun. Süt, kalan şeker ve vanilyayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Güllaç yapraklarını iri parçalara bölüp geniş bir tepsiye alın ve üzerine süt gezdirerek ıslatın. Islanan güllaç yapraklarını pastanın üzerine yerleştirin ve üzerini streç film ile örterek 1 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından alıp üzerini böğürtlen ve toz Antep fıstığı ile  süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.