ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ERİKLİ PASTA

Erikli pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 200 gr toz şeker
  • 4 yumurta
  • 85 gr kakao
  • 140 gr hazır kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Krema için

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 15 gr tereyağı

Üzeri için

  • 6 Anjelik erik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Erikli pasta Nasıl Yapılır

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak süt ekleyip karıştırın ve hamuru 20 santim çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Krema için tereyağı hariç diğer malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Hafif fokurdamaya başlayınca tereyağını ekleyip ocağı kapatın ve ılınana kadar kabuk tutmaması için mikserle çırpın. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık muhallebiyi yayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Şeker ve suyu tavaya alın. Şeker eriyip koyulaşmaya başladığında erik dilimlerini ekleyin ve karamelize olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerini süsleyip pudra şekeri serpin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.