ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ DONDURMALI VE KESTANELİ PASTA

Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 litre çikolatalı dondurma
  • 125 gr ceviz içi
  • 300 gr haşlanmış kestane

Antep fıstıklı brownie için

  • 280 gr bitter çikolata (doğranmış)
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr ceviz içi
  • 75 gr Antep fıstığı içi
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1/4 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz

Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Çikolatalı dondurmayı içine streç folyo konmuş kase şeklindeki büyük bir kalıba doldurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta bekletin.
  • Antep fıstıklı brownie için fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm çapındaki bir kalıbın içini yağlayın. Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Başka bir kaba aktarın. 5 dakika soğutup şekeri ekleyin ve çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Cevizi iri parçalar şeklinde doğrayıp ekleyin. Tuzu ve unu ilave edin. Spatulayla yavaş hareketlerle karıştırın. Harcı yuvarlak ve içi yağlanmış bir kalıba doldurun.
  • Üzerine Antep fıstıkları serpin. Sıcak fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun.
  • Buzluktaki dondurmanın üzerine kabukları soyulmuş haşlanmış kestaneleri serpip brownie’yi yerleştirin (kekin kalıba büyük olması durumunda kenarlarını kesin).
  • Kalıbın üzerini tekrar streç folyoyla kapatın. Buzlukta 1 gün bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip dilimleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, pratik kestaneli pasta tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.