Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta

Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta için

Malzemeler

  • 2.5 litre çikolatalı dondurma
  • 125 gr ceviz içi
  • 300 gr haşlanmış kestane

Antep fıstıklı brownie için

  • 280 gr bitter çikolata (doğranmış)
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr ceviz içi
  • 75 gr Antep fıstığı içi
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1/4 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
Dondurmalı Ve Kestaneli Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Çikolatalı dondurmayı içine streç folyo konmuş kase şeklindeki büyük bir kalıba doldurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzlukta bekletin.
  2. Antep fıstıklı brownie için fırını 180 derecede ısıtın. 23 cm çapındaki bir kalıbın içini yağlayın. Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  3. Başka bir kaba aktarın. 5 dakika soğutup şekeri ekleyin ve çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Cevizi iri parçalar şeklinde doğrayıp ekleyin. Tuzu ve unu ilave edin. Spatulayla yavaş hareketlerle karıştırın. Harcı yuvarlak ve içi yağlanmış bir kalıba doldurun.
  5. Üzerine Antep fıstıkları serpin. Sıcak fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun.
  6. Buzluktaki dondurmanın üzerine kabukları soyulmuş haşlanmış kestaneleri serpip brownie’yi yerleştirin (kekin kalıba büyük olması durumunda kenarlarını kesin).
  7. Kalıbın üzerini tekrar streç folyoyla kapatın. Buzlukta 1 gün bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra 5 dakika bekletip dilimleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, pratik kestaneli pasta tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo