ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ ÜÇGEN PASTA

Çilekli Üçgen Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli Üçgen Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım paket hamur kabartma tozu

Kreması için

  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 500 gr çilek

Üzeri için

  • 25 gr kakao
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı

Çilekli Üçgen Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alıp 7-8 dakika çırpın. Üzerine elenmiş un, hamur kabartma tozu, kakao ve şekerli vanilin ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Krema için tencereye süt, pudra şekeri, un ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine şekerli vanilin ve labne peynirini ekleyip karıştırın. Soğuttuğunuz kekten kare dilimler kesin. Hazırladığınız kremayı üzerine sürüp çilek dilimlerini ekleyip Antep fıstığı serpin. Üçgen olacak şekilde ikiye katlayın. Üzerine kakao serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!