ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI BONBON PASTA

Çikolatalı bonbon pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı bonbon pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 200 gr toz şeker
  • 4 yumurta
  • 85 gr kakao
  • 140 gr hazır kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Ganaj için

  • 170 ml krema
  • 30 gr tereyağı
  • 220 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • 100 ml krema
  • 150 gr beyaz çikolata
  • 150 gr sade kek
  • Renkli gıda boyaları

Çikolatalı bonbon pasta Nasıl Yapılır

Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın ve hamuru 20 santimlik kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ganajı hazırlamak için kremayı ılındırıp çikolata ve tereyağını ekleyin. Çikolata eridikten sonra ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için mikserle kısa bir süre çırpın. Soğuyan keki bu ganajla kaplayın. Kremayı bir tencerede ısıtın içine küçük parçalara bölünmüş çikolataları ekleyin. iyice eridikten sonra buzdolabında soğutun ve mikserle hafifçe çırpın. Keki ufalayıp kremaya ekleyin ve yoğurun. Keki birkaç parçaya ayırıp gıda boyaları ile renklendirin ve fındık büyüklüğünde yuvarlayıp pastanın üzerini süsleyin. Servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:35:13

çok güzel tarifler

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.