ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATA SOSLU AYVALI VE HAVUÇLU PASTA

Çikolata soslu ayvalı ve havuçlu pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolata soslu ayvalı ve havuçlu pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 250 gr margarin
  • Yarım su bardağı pudraşeker
  • 2 rendelenmiş havuç
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı ayva marmeladı
  • 3 çorba kaşığı küp doğranmış ayva
  • 15 gr lohusa şekeri
  • Yarım çay bardağı hindistancevizi

Çikolatalı ganaj için

  • 250 gr sütsüz çikolata
  • 2~3 çorba kaşığı krema
  • 30 gr beyaz çikolata

Çikolata soslu ayvalı ve havuçlu pasta Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Margarini eritip ılıtın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt, vanilya ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp çırpın. Yumurta aklarını başka bir kapta kar gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Rendelenmiş havucu ekleyin.

Hamuru dikdötgen şekilli yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Keki küçük parçalar şeklinde ufalayın. Ayva marmeladını kek parçalarının üzerine gezdirip hafifçe yoğurarak karıştırın.
20x20 ebatlarında alüminyum folyoya sarıp baton pasta şekline getirin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Küp doğranmış ayvayı bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ve lohusa şekerini ekleyin. Ayvalar yumuşayana ve rengi kırmızı olana kadar haşlayın. Ganaj için çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Alümiyum folyoyu özenle çıkarıp keki tel ızgara
üzerine alın. Ganajın yarısından fazlasını pastanın üzerine gezdirerek dökün.

Buzdolabında 15 dakika bekletin. Kalan ganajı pastanın üzerine döküp buzdolabında 10 dakika bekletin. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata, fıstık ve ayva taneleriyle süsleyin. Hindistancevizi serpip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:49:11

BEN TADINA BAKTIM ÇOK LEZZETLİ BİT ŞEY ÇOK GÜZEL HARİKA HERKESE TAVSİYE EDERİM... İLAYDA

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.