ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BOL KREMALI PASTA

BOL KREMALI PASTA

10 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol kremalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 g tereyağı
  • 400 g toz şeker
  • 8 yumurta
  • 170 g kakao
  • 280 g hazır kek unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı süt

Krema için

  • 80 g tereyağı
  • 280 g labne peyniri
  • 400 g pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı badem aroması
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için

  • Taze çiçekler
Bol kremalı pasta hazırlanışı

Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak sütü ekleyip karıştırın ve hamuru 2 adet 20 cm’lik kelepçeli kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Krema için, tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Her bir keki iki eşit parçaya bölerek 4 parça kek elde edin. Katların arasına ve üzerine krema sürün. Üzerini taze çiçeklerle süsleyerek servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!