ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ BOL KREMALI PASTA

Bol Kremalı Pasta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bol Kremalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 g tereyağı
  • 400 g toz şeker
  • 8 yumurta
  • 170 g kakao
  • 280 g hazır kek unu
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı süt

Krema için

  • 80 g tereyağı
  • 280 g labne peyniri
  • 400 g pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı badem aroması
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için

  • Taze çiçekler

Bol Kremalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin.
  • Son olarak sütü ekleyip karıştırın ve hamuru 2 adet 20 cm’lik kelepçeli kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Krema için, tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Her bir keki iki eşit parçaya bölerek 4 parça kek elde edin. Katların arasına ve üzerine krema sürün. Üzerini taze çiçeklerle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!