ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ BİTTER ÇİKOLATALI PASTA

Bitter Çikolatalı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bitter Çikolatalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 75 ml kefir
  • 85 gr kek unu
  • 85 gr un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 350 gr toz şeker
  • 25 gr kakao

Üzeri için

  • 230 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema

Süslemek için

  • Çikolata ruloları

Bitter Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın.
  • Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. Çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın.
  • Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. Üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!