ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI VE FRAMBUAZLI PASTA

Beyaz Çikolatalı Ve Frambuazlı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Çikolatalı Ve Frambuazlı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Dolgusu için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 gr beyaz çikolata
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı frambuaz

Üzeri için

  • Çikolata sosu
  • Nane

Beyaz Çikolatalı Ve Frambuazlı Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta, vanilya ve şekeri geniş bir kapta mikserle çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un, kakao, kabartma tozunu ilave ederek karıştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye hamuru yayın.160 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Yumurta sarısı, süt, şeker, vanilya ve unu tencerede karıştırın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Beyaz çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp labne peyniri ve kremayı ilave edin ve mikserle ılınıncaya kadar çırpın. Keki ortadan ikiye kesin. Arasına kremanın 2/3’ünü yayıp üzerine frambuazları dizip kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvayın. Çikolata sos ile üzerine çizgiler yapın. Üzerini nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Klasik frambuazlı pasta tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!