ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BEYAZ ÇİKOLATALI ORMAN MEYVELİ PASTA

> BEYAZ ÇİKOLATALI ORMAN MEYVELİ PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz çikolatalı orman meyveli pasta tarifi için malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta akı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 160 g badem unu
  • 80 g fındık unu

Dolgusu için

  • 200 ml krema
  • 250 g beyaz çikolata

Orman meyveli sos

  • 125 g böğürtlen
  • 125 g frambuaz
  • 125 g yaban mersini
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • Böğürtlen
  • Frambuaz
  • Yaban mersini
  • Kiraz
Beyaz çikolatalı orman meyveli pasta Nasıl Yapılır

Derin bir karıştırma kabında yumurta akları ve pudra şekerini iyice çırpın. Badem ve fındık unlarını ilave edin. Aynı büyüklükteki kelepçeli iki fırın kabının tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın. Karışımı kaplara eşit olarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Dolgusu için kremayı ısıtın. Ocaktan alıp beyaz çikolatayı ekleyin. Çikolata iyice eridikten sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Soğuyan kremayı 2-3 dakika çırpın. Orman meyveli sos için meyvelerin yarısını pudra şekeriyle birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Kekin ilk katına orman meyveli sosu sürüp beyaz çikolatalı kremadan yayın. Kalan meyvelerden kremanın üzerine dizip çok az daha rema sürün. Diğer keki üzerine kapatın. Kremadan yayıp meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Yaban mersini: Kan şekeri ve kolesterolü düşürür. Düzenli tüketildiği zaman kalp krizi riskini azaltır. Aynı zamanda doğal antidepresandır.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.