ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BAVYERA PASTASI

Bavyera pastası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bavyera pastası tarifi için malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 6 yumurta sarısı
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 5 yaprak jelatin
  • 120 gr bitter çikolata
  • 120 gr beyaz çikolata

Bavyera pastası Nasıl Yapılır

Jelatini soğuk suda eritin. Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ocağa alıp kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Yumuşayan jelatini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kremayı da ilave edin. Malzemeyi ikiye bölün. Birine rendelenmiş bitter çikolatayı, diğerine de beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra derin dondurucuda 20 dakika bekletin. Biraz koyulaştıktan sonra malzemeleri derin dondurucudan çıkarın. Tabanını streç film ile kapladığınız kelepçeli yuvarlak kek kalıbına beyaz çikolatalı malzemeyi dökün. Bitter çikolatalı malzemenin yarısını üzerine döküp şiş yardımıyla üzerinde daireler, desenler yapın. Tekrar derin dondurucuya alıp katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan çikolatalı karışımı üzerine döküp derin dondurucuda en az 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:21:13

çok güzel...

Misafir12.10.2016 17:21:25

Çok güzel gözüküyor yalnız birsey sorcam jelatin ne?

Misafir12.10.2016 17:21:52

Jelatin yerine ne koyabiliriz acaba?

Misafir12.10.2016 17:22:10

meraba yaprak jelatin yerine toz jelatin olurmu ve ne kadar koymamız lazım

Misafir12.10.2016 17:27:29

harika görünüyor...mutlaka denicem yalnız derin dondurucudan sonra parfe gibi mi oluyor?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.