ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ BATON TİRAMİSU

Baton tiramisu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baton tiramisu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket kedi dili bisküvisi
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı ılık süt

Dolgusu için

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 200 gr labne peyniri
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş çikolata

Üzeri için

  • Kakao
  • Çırpılmış krema
  • Rendelenmiş çikolata

Baton tiramisu Nasıl Yapılır

Baton kek kalıbını streç film ile kaplayın. Kahveyi şeker ilave ettiğiniz sütün içerisinde eritin ve kedidili bisküvileri kalıbın önce tabanlarına sonra yan duvarlarına dizin. Toz jelatinin üzerine 1-2 yemek kaşığı su serpiştirin ve birkaç dakika bekletin. Dolgusu için süt, şeker, vanilya, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Jelatini karışıma ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında ılınmaya bırakın. Mikserle çırparak soğutun. Labne peyniri ekleyin. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışımı baton kalıba aktarın. Üzerini kahveli süte batırılmış bisküvilerle kapatın ve 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra kalıptan çıkartın. Üzerine kakao serpiştirip krema ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:15:18

bu "üzeri için" olan kakaonun, çırpılmış kremanın ve rendelenmiş çikolatanın miktarı neden yazmıyor?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.