ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ZENCEFİL VE KURU ÜZÜMLE AĞIR ATEŞTE PİŞMİŞ ARMUT

Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut

Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut tarifi için malzemeler

  • 4 adet sert armut (Soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş ve 4’e bölünmüş)
  • 75 g kuru üzüm
  • 3 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı sherry
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1 cm taze kök zencefil (İnce rendelenmiş)

Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut servis için

  • Çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma

Zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut Nasıl Yapılır

Yanında dondurma ile servis edeceğiniz nefis zencefil ve kuru üzümle ağır ateşte pişmiş armut tarifimiz için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  • Fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba (Ocakta pişecekse kapaklı bir tencereye) armutları ve üzümleri yerleştirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Fırın kabının kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Eğer ocakta yapıyorsanız, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca kısık ateşte armutları zaman zaman çevirerek, yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra yanında krema veya dondurma ile birlikte servis yapın.

Nefis armutlu tatlı tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.