Armutlu Tatlı

Armutlu Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Armutlu Tatlı için

Malzemeler

  • Yarım litre sıcak süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 6 armut
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr pudra şekeri
  • 6 yumurta sarısı
  • 40 gr un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 500 ml krema
  • Esmer toz şeker
Armutlu Tatlı

Nasıl Yapılır

Şurup için eşit miktarda 1 bardak su ve yarım bardak şekeri kaynatın. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesip sıcak süte ekleyin, 15 dakika bekletin. Armutların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Şurup hazırlayıp armutları şurupta 5 dakika pişirin. Pudra şekerine yumurta sarılarını ekleyip başka bir kapta çırpın. Un ekleyip çırpmaya devam edin. Kremayı mikserle hafifçe katılaşana kadar çırpın. Kremaya soğumuş vanilyalı süt ve yumurtalı ekleyip karıştırın. Armutları süzüp fırın tepsisine dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp tatlının üzerine toz şeker serpin. Fırının ızgarasını açıp şekeri karamelize yapın. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo