Yoğurtlu Turunç Tatlısı

Yoğurtlu Turunç Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yoğurtlu Turunç Tatlısı için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı turunç suyu ya da portakal suyu
  • 3.5 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 poşet toz kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yoğurtlu Turunç Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve varsa turunç ya da portakal suyunu tencereye koyun. Kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 5 dakika, beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip mikserin düşük devriyle 2-3 dakika daha, tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış orta boy bir cam kaba ya da fırın tepsisine aktarın ve 180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, en az 40 dakika çırpın. Fırından çıkarıp henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için en az 15 dakika bekleyin.
  3. Üzeri için kremşanti, soğuk süt ve Hindistan cevizini bir kapta karıştırın. Mikserin yüksek devriyle katılaşıncaya kadar çırpın. Bir krema sıkacağına koyup tatlının üzerini süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo