ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR YILBAŞI SORBESİ

YILBAŞI SORBESİ

Yılbaşı Sorbesi
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yılbaşı Sorbesi tarifi için malzemeler
  • 4 adet portakal
  • 40 g taze zencefil
  • 1 sallama poşet yeşil çay
  • 200 g toz şeker
  • 1 kg çilek
  • 300 g yaban mersini
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
Yılbaşı Sorbesi hazırlanışı

  • Portakalların suyunu sıkın. Kalan kabukların posalarını temizleyerek kenara koyun. Portakal suyunu, şekeri ve ince doğranmış zencefili tencerede 5-10 dakika kadar kaynatın. Tencereden başka kaba aldığımız karışımın içinde çayı gezdirerek tadını vermesini sağlayın, soğumaya bırakın. Çilekleri ikiye bölerek, yaban mersinleri ve bir miktar daha zencefil ile birlikte robotta karıştırın. Son olarak karışıma limon suyunu da ilave edip karıştırın.
  • Portakal sulu karışımı süzerek, diğer meyveli karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra saklama kabına alın ve 3-4 saat buzlukta bekletin. Donduktan sonra dondurma kaşığı ile top haline getirdiğiniz sorbeyi ayırdığımız portakal kabuklarının içine doldurup bekletmeden servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!