ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ YILBAŞI SORBESİ

Yılbaşı Sorbesi

Yılbaşı Sorbesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yılbaşı Sorbesi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet portakal
  • 40 g taze zencefil
  • 1 sallama poşet yeşil çay
  • 200 g toz şeker
  • 1 kg çilek
  • 300 g yaban mersini
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Yılbaşı Sorbesi Nasıl Yapılır?

  • Portakalların suyunu sıkın. Kalan kabukların posalarını temizleyerek kenara koyun. Portakal suyunu, şekeri ve ince doğranmış zencefili tencerede 5-10 dakika kadar kaynatın. Tencereden başka kaba aldığımız karışımın içinde çayı gezdirerek tadını vermesini sağlayın, soğumaya bırakın. Çilekleri ikiye bölerek, yaban mersinleri ve bir miktar daha zencefil ile birlikte robotta karıştırın. Son olarak karışıma limon suyunu da ilave edip karıştırın.
  • Portakal sulu karışımı süzerek, diğer meyveli karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra saklama kabına alın ve 3-4 saat buzlukta bekletin. Donduktan sonra dondurma kaşığı ile top haline getirdiğiniz sorbeyi ayırdığımız portakal kabuklarının içine doldurup bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!