ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ PİDE TATLISI

Vişneli Pide Tatlısı

Vişneli pide tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Pide Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 1 Ramazan pidesi (Tercihen bayat)
  • 100 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 300 g labne peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için:

  • 500 g dondurulmuş vişne
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Pide Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri el blender’ı ile püre haline getirin. Şeker ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın. Ocağa alın. Orta ateşte, sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, arada bir karıştırarak pürüzsüz bir sos haline gelene kadar kabuk bağlamadan soğutun.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Rondodan çekilmiş ekmekleri ilave edip kavurmaya başlayın. Şeker ve tarçını ekleyin. Altın sarısı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ekmekleri kase ya da kup bardaklara paylaştırın.
  • Labneyi, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Kuplara paylaştırdığınız pideli karışımın üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Buzdolabında hafif donması için bir süre bekletin.
  • Dolapta beklettiğiniz tatlılarınızın üzerine soğuttuğunuz vişneli sosu ilave edin. Tekrar buzdolabına alın. Servisten birkaç dakika önce üzerini vişne taneleri ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.