ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR VİŞNELİ PİDE TATLISI

VİŞNELİ PİDE TATLISI

Vişneli pide tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli pide tatlısı tarifi için malzemeler

Tabanı için:

  • 1 Ramazan pidesi (Tercihen bayat)
  • 100 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 300 g labne peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 1 paket vanilya

Vişne sosu için:

  • 500 g dondurulmuş vişne
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Vişneli pide tatlısı Nasıl Yapılır

  • Vişneleri el blender’ı ile püre haline getirin. Şeker ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın. Ocağa alın. Orta ateşte, sos kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, arada bir karıştırarak pürüzsüz bir sos haline gelene kadar kabuk bağlamadan soğutun.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Rondodan çekilmiş ekmekleri ilave edip kavurmaya başlayın. Şeker ve tarçını ekleyin. Altın sarısı renk alana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan ekmekleri kase ya da kup bardaklara paylaştırın.
  • Labneyi, toz şekeri, kremayı ve vanilyayı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Kuplara paylaştırdığınız pideli karışımın üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Buzdolabında hafif donması için bir süre bekletin.
  • Dolapta beklettiğiniz tatlılarınızın üzerine soğuttuğunuz vişneli sosu ilave edin. Tekrar buzdolabına alın. Servisten birkaç dakika önce üzerini vişne taneleri ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!