ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR VİŞNELİ PAY

Vişneli pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli pay tarifi için malzemeler

  • 3 çorba kaşığı 700 gr vişne 4 yumurta 2 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 1.5 kahve fincanı un 1.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Vişneli pay Nasıl Yapılır

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Yuvarlak fırın kalıbını 1 çorba kaşığı Hüner ile yağlayıp vişneleri kalıba yerleştirin. 

Kalan Hüner?i tavada eritip soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu azar azar ilave ederek yedirinceye kadar karıştırın. Süt, vanilya ve eritilmiş Hüner?i ekleyin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın ve kalıptaki vişnelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Şefin Yorumu : SERVİS ÖNERİSİ
Vişneli pay, yumuşak kıvamlı, hafif bir tatlı. Servisi kaşıkla yapmanızı öneriyoruz. Dilerseniz yanına bir top kaymaklı dondurma ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.