ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ HELVA

Vişneli Helva

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Helva Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr vişne
  • 250 gr tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım litre süt
  • 1 su bardağı su

Vişneli Helva Nasıl Yapılır?

Zamanı çok çabuk geçen vişne ile farklı tatlarla sofralarınızı renklendirin. Vişnelerin saplarını çıkarıp, yıkayın. Çekirdeklerini ayıklayın.

Derin ve geniş bir tencereye tereyağını aktarın. Yağ eriyince elenmiş unu ekleyin. Unun rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar kavurup, daha sonra vişneleri ekleyin. Vişnelerle birlikte 10 dakika daha kavurun.

Şekeri ilave edin. Şekeri karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Hepsini karıştırıp ocağın ısısını düşürüp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin ve ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!