ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ BİBER DOLMASI

Vişneli Biber Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Biber Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 10 dolmalık biber
  • 3 soğan
  • 1 domates
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Vişneli Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyerek rengi hafif dönünceye kadar karıştırın. Yıkanmış pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve naneyi ekleyerek birkaç dakika kavurun. 1.5 su bardağı sıcak su ve toz şekeri ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan pilavın içine vişnelerin yarısını ekleyerek karıştırın. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını oyarak çıkartın ve çekirdeklerini temizleyin. Pirinç harcını biberlerin içlerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve dilimlenmiş domates ile kapatın. Dolmaları domatesli kısımları üst tarafa gelecek şekilde tencereye dizin. Vişneleri serpiştirip sıcak su ve vişne suyunu ekleyin. Suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.