VİŞNELİ BİBER DOLMASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli biber dolması tarifi için malzemeler
  • 10 dolmalık biber
  • 3 soğan
  • 1 domates
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli biber dolması hazırlanışı

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyerek rengi hafif dönünceye kadar karıştırın. Yıkanmış pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve naneyi ekleyerek birkaç dakika kavurun. 1.5 su bardağı sıcak su ve toz şekeri ilave ettikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan pilavın içine vişnelerin yarısını ekleyerek karıştırın. Biberleri yıkayıp sap kısımlarını oyarak çıkartın ve çekirdeklerini temizleyin. Pirinç harcını biberlerin içlerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun ve dilimlenmiş domates ile kapatın. Dolmaları domatesli kısımları üst tarafa gelecek şekilde tencereye dizin. Vişneleri serpiştirip sıcak su ve vişne suyunu ekleyin. Suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!