ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNE SOSLU LORLU HAMUR TOPLARI

Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yumurta
  • 220 gr lor peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Sos için

  • 2 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya

Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları Nasıl Yapılır?

Vişne, şeker, limon suyu ve vanilyayı sos tenceresine alın ve orta ateşte vişneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderı ile çekerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Hamur için unu ve kabartma tozunu harmanlayıp bir kaba eleyin. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta, vanilya ve lor peynirini ekleyerek karıştırın. Derin bir kızartma tenceresine 5 cm olacak kadar yağ doldurun ve ısınmaya bırakın. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar parçalar alıp yağın içine atın ve altın rengi alıncaya kadar kızartın. Hamurları kevgir ile yağdan çıkartıp kağıt havlu üzerine alın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip vişne sos ile servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!