Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları için

Malzemeler

  • 1+1/4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 3 yumurta
  • 220 gr lor peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Sos için

  • 2 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya
Vişne Soslu Lorlu Hamur Topları

Nasıl Yapılır

Vişne, şeker, limon suyu ve vanilyayı sos tenceresine alın ve orta ateşte vişneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. El blenderı ile çekerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Hamur için unu ve kabartma tozunu harmanlayıp bir kaba eleyin. Şeker, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta, vanilya ve lor peynirini ekleyerek karıştırın. Derin bir kızartma tenceresine 5 cm olacak kadar yağ doldurun ve ısınmaya bırakın. Hamurdan 1 yemek kaşığı kadar parçalar alıp yağın içine atın ve altın rengi alıncaya kadar kızartın. Hamurları kevgir ile yağdan çıkartıp kağıt havlu üzerine alın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip vişne sos ile servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo