Taze İncirli Bar

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Taze İncirli Bar
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Taze İncirli Bar için

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı file badem
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ay çekirdeği içi (tuzsuz)
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 8 taze incir
  • Yarım su bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Taze İncirli Bar

Nasıl Yapılır

Taze incirlerin kabuklarını incecik soyup mutfak robotunda püre haline getirin. Derin bir kaba aldığınız incir püresine bal ve eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın.

Diğer tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız incirli ve yemişli harcı kağıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılındırın. İnce uzun çubuklar şeklinde dilimleyin.

Dilimleri tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğuyuncaya kadar bekletip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo