ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİLİ VE ZENCEFİLLİ MUS

Şeftalili Ve Zencefilli Mus

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Ve Zencefilli Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin 2 şeftali 1 tatlı kaşığı zencefil 1 çorba kaşığı soyulmuş badem 1 paket labne peyniri 1 fincan yoğurt 2 çorba kaşığı şeftali suyu 1 tatlı kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Şeftalili Ve Zencefilli Mus Nasıl Yapılır?

Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Birkaç dilimini süsleme için ayırıp kalan şeftalileri küp şeklinde doğrayın. 

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Bademleri ikiye ayırıp yağsız tavada birkaç dakika kavurun. Derin bir kapta doğranmış şeftali, Hüner, zencefil, yoğurt, şeftali suyu, labne peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın. Tek kişilik kalıpları yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Buzdolabında iyice donması için 1 gün bekletin.

Musların kalıptan kolayca çıkması için, kalıbı ılık suya batırıp çıkarın. Servis tabaklarına ters çevirerek alın. Şeftali dilimleri ve bademle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!