ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİLİ PARFE

Şeftalili Parfe

Şeftalili parfe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 8 şeftali 
  • 8 yumurta sarısı 
  • 3 su bardağı şeftali püresi 
  • 200 g toz şeker 
  • 60 ml limon suyu 
  • 425 ml krema 

Üzeri için

  • Akçaağaç şurubu

Şeftalili Parfe Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri küp doğrayıp bir kaseye alın. İki su bardağı kadarını ayırın. Yumurta sarılarını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şeftalileri orta boy bir tencereye alın. Toz şeker ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kaynatın. Şerbeti azar azar yumurta sarılarına ekleyin ve 4-5 dakika çırpın.
  • Şeftali püresini ekleyip karıştırın.Bisküvileri rondodan geçirin ve yumurtalı karışıma ekleyin. Kremayı bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla çırpın. Kremayı yavaş yavaş ekleyerek karışıma yedirin. Doğrayıp ayırdığınız şeftalileri ekleyin ve karışımı bir servis kabına aktarın. Üzerini streç film ile sarıp bir gece boyunca dondurucuda bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerine akçaağaç şurubu gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!