ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ŞEFTALİ VE BADEMLİ GALETTE

Şeftali Ve Bademli Galette

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali Ve Bademli Galette Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 115 g tereyağı
  • 15 g şeker
  • 250 g un
  • Tuz
  • 1 yumurta
  • 4~5 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı file badem
  • 1 yumurtanın sarısı

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 2 şeftali
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Servis için

  • Nane yaprakları

Şeftali Ve Bademli Galette Nasıl Yapılır?

Hamuru için, tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Bir tutam kadar tuz, un, yumurta ve kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için şeftalileri ince yarım ay formunda doğrayıp geniş bir kaseye alın. Taze zencefil, mısır unu ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Kenarları boş kalacak şekilde hamurun ortasına şeftalileri dizin ve kenarlarını üzerine kapatın. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!