ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI VE KREMALI PAY

Portakallı Ve Kremalı Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Portakallı Ve Kremalı Pay Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 150 gr tereyağı
  • 400 ml krema
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Mini merengler
  • Kakao

Portakallı Ve Kremalı Pay Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri mutfak robotunda çekerek toz haline getirin. Tereyağını eritip ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışımı tabanı çıkan küçük tart kalıplarına bastırarak yerleştirin. Derin dondurucuda soğumaya bırakın.
  • Suyu bir kaseye alıp jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Krema, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın.
  • Jelatini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak 10 dakika beklettikten sonra tart tabanlarının içine doldurun.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat soğuttuktan sonra üzerini taze kekik, mini mereng ve kakao ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!