ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR PORTAKALLI VE KREMALI PAY

Portakallı ve kremalı pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı ve kremalı pay tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 150 gr tereyağı
  • 400 ml krema
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Üzeri için

  • Taze kekik
  • Mini merengler
  • Kakao

Portakallı ve kremalı pay Nasıl Yapılır

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek toz haline getirin. Tereyağını eritip ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı tabanı çıkan küçük tart kalıplarına bastırarak yerleştirin. Derin dondurucuda soğumaya bırakın. Suyu bir kaseye alıp jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Krema, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın. Jelatini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak 10 dakika beklettikten sonra tart tabanlarının içine doldurun. Buzdolabında en az 2-3 saat soğuttuktan sonra üzerini taze kekik, mini mereng ve kakao ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.