ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR PİŞMANİYELİ MUZLU MUS

Pişmaniyeli muzlu mus

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pişmaniyeli muzlu mus tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 3 irice muz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema
  • Yarım kutu pişmaniye

Üzeri için

  • Fındık krokan
  • Pişmaniye
  • Muz dilimi

Pişmaniyeli muzlu mus Nasıl Yapılır

Bisküvilerinizi rondodan geçirip toz haline getirin ve erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Servis bardaklarının dibine doldurup tabanınızı hazırladıktan sonra buzdolabına koyun. Kremayı bir kaba alıp kabarıp katılaşana kadar iyice çırpın. Blenderla püre haline getiridiğiniz muzları kremaya ekleyip karıştırmaya devam edin. Servis kaselerindeki bisküvili tabanınızın üzerine hazırladığınız kremalı karışımın yarısını ekleyin.Üzerine tel tel ayırdığınız pişmaniyeden koyup kalan kremalı karışımdan dökün. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra fındık krokan, pişmaniye ve muz dilimi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.