ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MARMELATLI ÇÖREK

Marmelatlı Çörek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Marmelatlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr margarin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
  • 4 çorba kaşığı portakal marmelatı
  • 1-2 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi

Marmelatlı Çörek Nasıl Yapılır?

  • Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
  • Margarini küçük parçalar halinde una ekleyin. Süt ve 1 yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde 1.5 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Çörekler ılındıktan sonra sandviç şeklinde ortadan ikiye kesin. Çöreklerin arasına portakal marmelatı sürün.
  • Üzerlerini marmelat ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!