Marmelatlı Çörek

Marmelatlı Çörek
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Marmelatlı Çörek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr margarin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker
  • 4 çorba kaşığı portakal marmelatı
  • 1-2 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
Marmelatlı Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Ortasını havuz gibi açın.
  2. Margarini küçük parçalar halinde una ekleyin. Süt ve 1 yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde 1.5 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  5. Çörekler ılındıktan sonra sandviç şeklinde ortadan ikiye kesin. Çöreklerin arasına portakal marmelatı sürün.
  6. Üzerlerini marmelat ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo