ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ MANGOLU VE SÜTLÜ TATLI

Mangolu Ve Sütlü Tatlı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mangolu Ve Sütlü Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 30 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Mangolu tatlı için

  • 2 mango
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı mısır gevreği
  • 3~4 hazır acıbadem kurabiyesi

Mangolu Ve Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz
Mangolu ve sütlü tatlıda.

Muhallebi için geniş bir tencerede süt, un ve şekeri çırpın. Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım
kaynatın. Margarin ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve
ılınmaya bırakın.

Mangolu tatlı için mangoları soyup mikserle püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile
sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Muhallebinin üzerine ekleyin.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin. Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!