Mangolu Ve Sütlü Tatlı

Mangolu Ve Sütlü Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mangolu Ve Sütlü Tatlı için

Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 30 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Mangolu tatlı için

  • 2 mango
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı mısır gevreği
  • 3~4 hazır acıbadem kurabiyesi
Mangolu Ve Sütlü Tatlı

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz
Mangolu ve sütlü tatlıda.

Muhallebi için geniş bir tencerede süt, un ve şekeri çırpın. Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım
kaynatın. Margarin ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve
ılınmaya bırakın.

Mangolu tatlı için mangoları soyup mikserle püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile
sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Muhallebinin üzerine ekleyin.
Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin. Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo