Mandalina Soslu Kızartma Hamur

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Mandalina Soslu Kızartma Hamur Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 240 ml su
- 115 gr tereyağı
- 110 gr un
- 3 yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Sos için
- 4 mandalinanın suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Mandalina Soslu Kızartma Hamur Nasıl Yapılır?
Mandalina sosu için, mandalina suyu ve nişastayı
tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşmaya
başladığında şekeri ekleyip tencereyi
ocaktan alın. Tereyağı, su, şeker, tuzu başka
bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya
kadar ısıtın. Unu yavaşça ekleyip karıştırarak 2
dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika ılınmaya
bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle
çırpın. Vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın.
Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına
doldurun. Ayçiçeği yağını tavaya alıp
ısıtın. Yağlı kağıttan dikdörtgen parçalar kesin
ve hamuru üzerine kalp şeklinde sıkın. Kağıt
tarafı üstte kalacak şekilde yağın içerisine bırakın
ve kağıdı üzerinden alıp kızartın. Kızaran
tatlıları servis tabağına alın. Mandalina sosuyla
birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?