Mandalina Soslu Kızartma Hamur

Mandalina Soslu Kızartma Hamur
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mandalina Soslu Kızartma Hamur için

Malzemeler

  • 240 ml su
  • 115 gr tereyağı
  • 110 gr un
  • 3 yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sos için

  • 4 mandalinanın suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Mandalina Soslu Kızartma Hamur

Nasıl Yapılır

Mandalina sosu için, mandalina suyu ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, su, şeker, tuzu başka bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtın. Unu yavaşça ekleyip karıştırarak 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın. Vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Yağlı kağıttan dikdörtgen parçalar kesin ve hamuru üzerine kalp şeklinde sıkın. Kağıt tarafı üstte kalacak şekilde yağın içerisine bırakın ve kağıdı üzerinden alıp kızartın. Kızaran tatlıları servis tabağına alın. Mandalina sosuyla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo