ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR MANDALİNA SOSLU KIZARTMA HAMUR

Mandalina soslu kızartma hamur

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalina soslu kızartma hamur tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 240 ml su
  • 115 gr tereyağı
  • 110 gr un
  • 3 yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sos için

  • 4 mandalinanın suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Mandalina soslu kızartma hamur Nasıl Yapılır

Mandalina sosu için, mandalina suyu ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Karışım koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağı, su, şeker, tuzu başka bir tencereye alıp orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtın. Unu yavaşça ekleyip karıştırarak 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın. Vanilya ve tarçını ilave ederek karıştırın. Hamuru yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Yağlı kağıttan dikdörtgen parçalar kesin ve hamuru üzerine kalp şeklinde sıkın. Kağıt tarafı üstte kalacak şekilde yağın içerisine bırakın ve kağıdı üzerinden alıp kızartın. Kızaran tatlıları servis tabağına alın. Mandalina sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.