ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ LİMON PELTESİ

Limon Peltesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Peltesi Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı su
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı toz şeker

Limon Peltesi Nasıl Yapılır?

Nişastayı 1 su bardağı su ile çözün ve tencereye alın. Kalan suyu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kaselere ya da şekilli kalıba paylaştırın. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin ve üzerini süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!