Kolay Şeftali Tatlısı

Kolay Şeftali Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kolay Şeftali Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 kg sert şeftali
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 g iri kıyılmış badem veya fındık

Üzeri için

  • Meyveli dondurma
Kolay Şeftali Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şeftalileri yarıdan keserek çekirdeklerini çıkarın. Oyuk kısmı üste gelecek şekilde fırın kabına dizin. Şeftalilerin oyuklarına şekeri pay ederek doldurun. Fırın kabına 1 su bardağı suyu gezdirip kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında şeftalileri diriliğini kaybedene dek pişirin ve fırından alın.
  2. Şeftalilerin oyuklarına iri kıyılmış badem doldurun. Üzerini kapatarak ikinci kez fırında, şeftaliler yumuşayana dek pişirin. Şeftalileri soğutarak sosuyla birlikte, üzerlerine dondurma koyarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo