ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KOLAY ŞEFTALİ TATLISI

Kolay Şeftali Tatlısı

Kolay şeftali tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kolay Şeftali Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sert şeftali
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 g iri kıyılmış badem veya fındık

Üzeri için

  • Meyveli dondurma

Kolay Şeftali Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri yarıdan keserek çekirdeklerini çıkarın. Oyuk kısmı üste gelecek şekilde fırın kabına dizin. Şeftalilerin oyuklarına şekeri pay ederek doldurun. Fırın kabına 1 su bardağı suyu gezdirip kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında şeftalileri diriliğini kaybedene dek pişirin ve fırından alın.
  • Şeftalilerin oyuklarına iri kıyılmış badem doldurun. Üzerini kapatarak ikinci kez fırında, şeftaliler yumuşayana dek pişirin. Şeftalileri soğutarak sosuyla birlikte, üzerlerine dondurma koyarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!