ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KİVİLİ VE ÇİLEKLİ KUP

Kivili ve çilekli kup

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kivili ve çilekli kup tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr çilek
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 5-6 kivi
  • 2 dilim hazır kek
  • 1 çay bardağı likör
  • Yarım su bardağı file badem
  • 2 çorba kaşığı portakallı jöle
  • 5 çorba kaşığı sıcak su

Krema için:

  • 5 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Kivili ve çilekli kup Nasıl Yapılır

  • Çilekleri ince ince dilimleyip bir kâseye alın. Üzerine portakal suyu ve tozşeker ilave edip 10 dakika bekletin. Kivileri soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
  • Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını bir tencerede tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Süt, süt kreması, mısır unu ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sürekli karıştırarak 8 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Çilekleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosuna likör ilave edin. Kek dilimlerini ince ince dilimleyin.
  • Kupların kenarını kivi dilimleriyle kaplayıp dibini kek dilimlerinin yarısı ile döşeyin.
  • Hazırladığınız kremanın üçte ikisini kuplara paylaştırıp kalan kek dilimleriyle üzerini örtün.
  • Çileğin yarıdan fazlasını ekleyin. Kalan krema ve çilekle tamamlayıp üzerini bademle süsleyin.
  • Jöleyi 5 çorba kaşığı sıcak suda karıştırarak erieritin ve hafif kıvamlı hale gelince kuplara paylaştırın. Kupları buzlukta en az 3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
    Antioksidan deposu olarak bilinen çilekli kup tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.