ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİVİLİ VE ÇİLEKLİ KUP

Kivili Ve Çilekli Kup

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kivili Ve Çilekli Kup Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr çilek
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 5-6 kivi
  • 2 dilim hazır kek
  • 1 çay bardağı likör
  • Yarım su bardağı file badem
  • 2 çorba kaşığı portakallı jöle
  • 5 çorba kaşığı sıcak su

Krema için:

  • 5 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Kivili Ve Çilekli Kup Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri ince ince dilimleyip bir kâseye alın. Üzerine portakal suyu ve tozşeker ilave edip 10 dakika bekletin. Kivileri soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
  • Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını bir tencerede tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Süt, süt kreması, mısır unu ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sürekli karıştırarak 8 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Çilekleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosuna likör ilave edin. Kek dilimlerini ince ince dilimleyin.
  • Kupların kenarını kivi dilimleriyle kaplayıp dibini kek dilimlerinin yarısı ile döşeyin.
  • Hazırladığınız kremanın üçte ikisini kuplara paylaştırıp kalan kek dilimleriyle üzerini örtün.
  • Çileğin yarıdan fazlasını ekleyin. Kalan krema ve çilekle tamamlayıp üzerini bademle süsleyin.
  • Jöleyi 5 çorba kaşığı sıcak suda karıştırarak erieritin ve hafif kıvamlı hale gelince kuplara paylaştırın. Kupları buzlukta en az 3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
    Antioksidan deposu olarak bilinen çilekli kup tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!