Kivili Ve Çilekli Kup

Kivili Ve Çilekli Kup
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kivili Ve Çilekli Kup için

Malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr çilek
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 5-6 kivi
  • 2 dilim hazır kek
  • 1 çay bardağı likör
  • Yarım su bardağı file badem
  • 2 çorba kaşığı portakallı jöle
  • 5 çorba kaşığı sıcak su

Krema için:

  • 5 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı süt kreması
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Kivili Ve Çilekli Kup

Nasıl Yapılır

  1. Çilekleri ince ince dilimleyip bir kâseye alın. Üzerine portakal suyu ve tozşeker ilave edip 10 dakika bekletin. Kivileri soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
  2. Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını bir tencerede tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  3. Süt, süt kreması, mısır unu ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın.
  4. Yumurtalı karışıma azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sürekli karıştırarak 8 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Çilekleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosuna likör ilave edin. Kek dilimlerini ince ince dilimleyin.
  7. Kupların kenarını kivi dilimleriyle kaplayıp dibini kek dilimlerinin yarısı ile döşeyin.
  8. Hazırladığınız kremanın üçte ikisini kuplara paylaştırıp kalan kek dilimleriyle üzerini örtün.
  9. Çileğin yarıdan fazlasını ekleyin. Kalan krema ve çilekle tamamlayıp üzerini bademle süsleyin.
  10. Jöleyi 5 çorba kaşığı sıcak suda karıştırarak erieritin ve hafif kıvamlı hale gelince kuplara paylaştırın. Kupları buzlukta en az 3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
    Antioksidan deposu olarak bilinen çilekli kup tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo