ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEKLİ KUP

Çilekli Kup

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Kup Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 1 pasta tabanı (hazır kek)
  • 200 ml krema
  • 200 gr beyaz çikolata
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Çilekli Kup Nasıl Yapılır?

Yarım kg çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine pudra şeker serpip el blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çekin. Pasta tabanını cam servis kasesinin genişliğine göre kesin. Ya da kenarları yüksek kalacak şekilde hiç kesmeden kupa yerleştirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Beyaz çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırın. Çikolata eridikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuyunca mikser yardımıyla çırpın. 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırpın ve beyaz çikolatalı kremaya ilave edip tekrar çırpın. Son olarak üzerine hazırladığınız çilek püresinin yarısını ilave edip tekrar çırpın. Kasenin kenarlarına dilimlenmiş çiekleri dizin. Üzerine kalan çilek püresini sürün. Antep fıstığının yarısını serpin. Hazırladığınız kremayı krema sıkma aparatı ile pürenin üzerine sıkın. Çilek dilimleri ve kalan antep fıstığı ile süsleyin. Soğutup servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!