Kırmızı Erik Pestili

Kırmızı Erik Pestili
23 Eylül 2021

Pestil, mevsiminde taze meyvelerin kullanılarak kış aylarında tüketilmesi için kullanılan bir saklama yöntemidir. Şekerli ya da şekersiz yapılarak yenebilir. Kuru yemişler ile birleşerek sağlıklı bir atıştırmalık olarak evlerimizde yerini alır. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları için aşağıya geçebilirsiniz. 

Farklı pestil tarifleri için ayva pestili ve pestil tatlısı tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kırmızı Erik Pestili için

Malzemeler

  • 2 kg kırmızı erik 
  • Su 
  • 2 yemek kaşığı nişasta (opsiyonel)
  • 2 su bardağı şeker
Kırmızı Erik Pestili

Nasıl Yapılır

  1. Erikler yıkanır, tencereye alınarak üzerlerini geçecek kadar su eklenir. 
  2. Şeker eklenerek kaynatılmaya başlanır. 
  3. Kıvam alana kadar kaynatılmaya devam edilir. 
  4. İsteğe göre nişasta soğuk su ile açılarak karışıma eklenebilir.
  5. Kıvam aldıktan sonra kevgirden geçirilir. Eriklerin kevgirde üzerlerine bastırılır. Çekirdek var kabuk dışında posası da süzülerek karışacaktır. 
  6. Tepsilere ince ince dökülür. Güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Afiyet olsun. 

Öneriler;

  1. İsteğe göre kuruyemişler eklenebilir. Kurutma ya da kuruduktan sonra içerisine sarılarak tüketilebilir. 
  2. Şeker kullanmak istemiyorsanız, koymadan yapabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo