ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR PESTİL TATLISI

Pestil Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pestil Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • Kayısı pestili
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Toz Antep fıstığı

Pestil Tatlısı Nasıl Yapılır?

İftar sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Su ve şekeri kaynatıp limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Pestili 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. İçlerine fındık yerleştirip rulo şeklinde sarın. Ruloları şerbetin içine atıp birkaç dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. Kenarlarını toz fıstığa bulayıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.