ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KIRINTILI DUT TATLISI

Kırıntılı Dut Tatlısı

Kırıntılı dut tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırıntılı Dut Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 200 g tereyağı (Küp küp kesilip, buzluğa atılmış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Karadutlu harç için

  • 500 g karadut
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Kırıntılı Dut Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Karadutları sos tavasına koyun ve üzerine şekeri ilave edin. Yüksek ısılı ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
  • Hamur için un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı da ekleyip iki avucunuzun arasında kırıntı haline gelene kadar ufalayın. Elde ettiğiniz kırıntılı karışımı buzluğa koyarak 10-15 dakika dinlendirin.
  • Diğer yandan 30x40 cm ebadında bir fırın kabının dibine pişirme kağıdı yayın. Buzluktan çıkardığınız kırıntılı karışımın 2/3’ünü fırın kabının dibine yayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Kenarda soğuyan dutlu harcı üzerine dökün. Son olarak kalan kırıntıları dut harcının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!