ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİRAZLI STRUDEL

Kirazlı Strudel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kirazlı Strudel Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 315 g un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 500 g kiraz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç un
  • 1 paket vanilya
  • 100 g file badem

Açmak için

  • 100 g tereyağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Kirazlı Strudel Nasıl Yapılır?

Un, zeytinyağı, süt, sirke, tuz ve ılık suyu derin bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle öreterek 1 saat dinlendirin. İç harcı için yıkayıp ayıkladığınız kirazları toz şekerle birlikte bir sos tenceresinde pişirin. Şeker iyice eridikten sonra pirinç ununu ekleyin. Vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru eşit parçalara bölerek pasta tabağı büyüklüğünde ince açın ve her hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Hamurlar bitince merdane yardımıyla açarak inceltin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip file bademleri serpin. Kirazlı iç harcı koyup rulo biçiminde sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!