ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KAYISILI VE ARMUTLU RULO

Kayısılı ve armutlu rulo

Kayısılı ve armutlu rulo

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı ve armutlu rulo tarifi için malzemeler

  • 8 adet hazır baklava hamuru
  • 25 g tereyağı (Eritilmiş)

Kayısılı ve armutlu rulo içi için

  • 115 g kuru kayısı (Küp doğranmış)
  • 2 adet olgun armut (Küp doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı kayısı reçeli
  • 50 g badem tozu
  • 50 g esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı file badem

Kayısılı ve armutlu rulo üzeri için

  • Pudra şekeri

Kayısılı ve armutlu rulo Nasıl Yapılır

Kayısı ve armutun harika lezzetine tanık olun.

  • İçi için: Bir tencereye kuru kayısı, kayısı reçeli, esmer şeker ve armutları koyup limon suyunu karıştırarak 5-7 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca badem tozu ve file bademleri ekleyip bir kenarda bekletin. 
  • Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine bir baklava hamurunu yayın, üzerine fırçayla tereyağını sürün ve tüm baklava hamurlarını aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin (En üstteki hamura yağ sürülmeyecek).
  • Hazırladığınız içi, üst üste dizdiğiniz hamurun en üst katına, kenarlarından 2.5 cm içeriye olacak şekilde yayın ve hamuru döndürerek rulo yapın. Rulonuzun üzerine fırçayla tereyağı sürün. Isıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Kayısılı ve armutlu ruloların üzerini pudra şekeriyle süsleyip ince ince keserek sıcakken servis yapın. 

Kayısılı ve armutlu yufka tatlısı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.