Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı

Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı için

Malzemeler

  • 120 gr kuru kayısı
  • 6 kayısı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 50 gr esmer şeker
  • 2 armut
  • 30 gr file badem
  • 30 gr yumuşak margarin
  • 8 baklava yufkası

Üzeri için

  • Pudra şeker
Kayısılı Ve Armutlu Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Kuru kayısıları, kayısıları, limon suyu, esmer şeker ve soyulmuş ufak doğranmış armutları bir tencerede ara ara karıştırıp 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bademleri ekleyin. Margarini eritin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Baklava yufkalarını aralarını yağlayarak üst üste tepsiye yerleştirin. Kayısılı karışımı yufkaların üzerine şerit şeklinde yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Her tarafını fırça yardımıyla yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip, pudra şeker serpin ve sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo