ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYISILI SOĞUK MUHALLEBİ

Kayısılı Soğuk Muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı Soğuk Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı kayısı suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 20 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 5 kuru kayısı
  • Beyaz çikolata
  • File Antep fıstığı

Kayısılı Soğuk Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencereye alıp eritin. Kayısı suyu, nişasta ve vanilyayı ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılınana kadar karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Kaseleri servis tabağına ters çevirip tatlıları aktarın. Üzerini çok küçük kesilmiş kayısı parçalarıyla süsleyin. Eritilmiş beyaz çikolata ve file Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!