ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ İNCİRLİ VE BADEMLİ GALET

İncirli Ve Bademli Galet

İncirli ve bademli galet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncirli Ve Bademli Galet Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 115 g tereyağı
  • 15 g şeker
  • 250 g un
  • Tuz
  • 1 yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı file badem
  • 1 yumurtanın sarısı

Üzeri için

  • 5 incir
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Servis için

  • Nane yaprakları

İncirli Ve Bademli Galet Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Bir tutam kadar tuz, un, yumurta ve kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Üzeri için incirleri ince yarım ay formunda doğrayıp geniş bir kaseye alın. Taze zencefil, mısır unu ve toz şekeri ilave edip harmanlayın.
  • Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Kenarları boş kalacak şekilde hamurun ortasına incirleri dizin ve kenarlarını üzerine kapatın. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!