İncirli Ve Bademli Galet

İncirli Ve Bademli Galet
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Ve Bademli Galet için

Malzemeler

Hamuru için

  • 115 g tereyağı
  • 15 g şeker
  • 250 g un
  • Tuz
  • 1 yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı file badem
  • 1 yumurtanın sarısı

Üzeri için

  • 5 incir
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Servis için

  • Nane yaprakları
İncirli Ve Bademli Galet

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için tereyağı ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Bir tutam kadar tuz, un, yumurta ve kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  2. Üzeri için incirleri ince yarım ay formunda doğrayıp geniş bir kaseye alın. Taze zencefil, mısır unu ve toz şekeri ilave edip harmanlayın.
  3. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Kenarları boş kalacak şekilde hamurun ortasına incirleri dizin ve kenarlarını üzerine kapatın. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo