ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR İNCİRLİ PAVLOVA

İncirli pavlova

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli pavlova tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 4 yumurta akı
  • 225 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Kreması için

  • 200 g krema
  • 20 g pudra şekeri

Üzeri için

  • İncir
  • Bal

İncirli pavlova Nasıl Yapılır

Tabanı için yumurta aklarını geniş bir karıştırma kabına alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurta akları hafif kabarmaya başladığında pudra şekerini azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Mısır nişastası ve üzüm sirkesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Harcı, 18-20 cm çapında bir yuvarlak olacak şekilde yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 1.5 saat pişirin. Pavlovanız piştikten sonra fırının kapağını hafif açın ve soğumaya bırakın. Kreması için, krema ve pudra şekerini geniş bir kaseye alıp hafif katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Kremayı soğuyan pavlovanın üzerine yayın. Üzerini dilinlediğiniz incir ve bal ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.