ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ HURMALI VE AVOKADOLU KUP

Hurmalı Ve Avokadolu Kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurmalı Ve Avokadolu Kup Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr hurma
  • 2 olgun avokado
  • 35 gr kakao

Aromatik portakal için

  • 2 portakal
  • 175 gr bal
  • 2 çubuk tarçın
  • 6 kakule
  • 3 tane karanfil
  • 2 yemek kaşığı su
  • Antep fıstığı
  • Kurutulmuş ananas
  • Kurutulmuş yaban mersini

Hurmalı Ve Avokadolu Kup Nasıl Yapılır?

Hurmaları ılık suya ekleyip 10 dakika bekletin. Suyu süzüp keskin bir bıçakla kıyın. Portakalların kabuğunu soyup suyunu sıkın. Portakal suyunu küçük bir tencereye alıp portakal kabuğu, bal, tarçın, kakule, su ve karanfili ekleyin. Kısık ateşte ısıtın. Karışım şurup kıvamına gelene kadar ısıtmaya devam edin. Şurubu ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kabuğu soyulmuş avokado, kakao ve hurmayı portakal sulu şerbete ekleyip blender’le püre şeklinde ezin. Kuplara paylaştırıp Antep fıstığı, yaban mersini ve ananas ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!