ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZLI AŞK PASTASI

Frambuazlı Aşk Pastası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuazlı Aşk Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr frambuaz
  • 350 gr krem şanti

Pandispanya için:

  • 5 yumurta
  • Yarım su bardağı (100 gr) toz şeker
  • 2 kahve fincanı ( 100 gr) un
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Şurup için:

  • 1 çay bardağı (100 gr) su
  • 1.5 çorba kaşığı (25 gr) toz şeker

Sos için:

  • 150 gr krem şanti
  • 3 yaprak jelatin
  • 3 damla pembe veya kırmızı gıda boyası

Frambuazlı Aşk Pastası Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya kekini hazırlamak için; Yumurtaları toz şekerle çırpın. Üzerine un ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Sıvıyağı ekleyip yedirerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru hafif yağlanmış kalp şeklindeki pandispanya kalıbına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip soğumaya bırakın. 
  • Şurubu hazırlamak için su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. 
  • Jelatini ılık suda eritip ılık halde 150 gr kremşantiye ilave edin ve iyice karıştırın. Gıda boyasını ekleyip çırpın. 
  • Pandispanya kekini keskin bir bıçak yardımıyla enine ikiye kesin. Dilimleri soğuk şurupla ıslatın. 
  • Alt dilimin üzerine bir kat sade kremşanti sürüp frambuazları yerleştirin ve bir kat daha sade kremşanti sürün.
  • Diğer dilimi üzerine kapatın. Pandispanyanın üzerini ve çevresini gıda boyası ile renklendirdiğiniz pembe kremşanti ile kaplayın.
  • Kalan sade kremşantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.

Şefin Yorumu : ALTERNATİF
Bu tarifi hazırlarken kalp şeklinde kalıbınız yoksa kare veya yuvarlak kalıpta pandispanyayı pişirip soğuyunca kalp şeklinde kesebilirsiniz. Pastanın üzerini dilediğiniz şekilde pasta süsleri kullanarak ekore edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!