ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR FRAMBUAZ SOSLU SAKIZ MUHALLEBESİ

Frambuaz soslu sakız muhallebesi

Frambuaz soslu sakız muhallebesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuaz soslu sakız muhallebesi tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 damla sakızı

Frambuaz sos için:

  • 1 su bardağı çilek suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı frambuaz püresi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Frambuaz soslu sakız muhallebesi Nasıl Yapılır

  • Su, soğuk süt, şeker, nişasta ve toz haline getirilmiş damla sakızını bir tencereye koyup çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  • Tencereyi ocağın üzerine alıp orta ısılı ateşte karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
  • Çilek suyunu, frambuaz püresini, toz şekeri ve nişastayı başka bir tencereye koyup, çırpma teli yardımıyla karıştırın. Ocağın üzerine alıp kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve kaynatın.
  • Kuplara önce muhallebi, daha sonra ılık hale gelmiş frambuazlı sos dökerek kat kat doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.