ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZ SOSLU SAKIZ MUHALLEBESİ

Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi

Frambuaz soslu sakız muhallebesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 damla sakızı

Frambuaz sos için:

  • 1 su bardağı çilek suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı frambuaz püresi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi Nasıl Yapılır?

  • Su, soğuk süt, şeker, nişasta ve toz haline getirilmiş damla sakızını bir tencereye koyup çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  • Tencereyi ocağın üzerine alıp orta ısılı ateşte karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
  • Çilek suyunu, frambuaz püresini, toz şekeri ve nişastayı başka bir tencereye koyup, çırpma teli yardımıyla karıştırın. Ocağın üzerine alıp kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve kaynatın.
  • Kuplara önce muhallebi, daha sonra ılık hale gelmiş frambuazlı sos dökerek kat kat doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!