Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi

Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 damla sakızı

Frambuaz sos için:

  • 1 su bardağı çilek suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı frambuaz püresi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Frambuaz Soslu Sakız Muhallebesi

Nasıl Yapılır

  1. Su, soğuk süt, şeker, nişasta ve toz haline getirilmiş damla sakızını bir tencereye koyup çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  2. Tencereyi ocağın üzerine alıp orta ısılı ateşte karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
  3. Çilek suyunu, frambuaz püresini, toz şekeri ve nişastayı başka bir tencereye koyup, çırpma teli yardımıyla karıştırın. Ocağın üzerine alıp kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve kaynatın.
  4. Kuplara önce muhallebi, daha sonra ılık hale gelmiş frambuazlı sos dökerek kat kat doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo