ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FRAMBUAZ SOSLU KIZARMIŞ LOKMA

Frambuaz Soslu Kızarmış Lokma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuaz Soslu Kızarmış Lokma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Servis için

  • Frambuaz sos

Frambuaz Soslu Kızarmış Lokma Nasıl Yapılır?

Süt, su, sızma zeytinyağı, toz şeker ve tuzu bir sos tenceresinde sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın. Vanilya esansı ve unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar silikon bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın. Karışım ılındıktan sonra bir sıkma torbasına doldurun. Küçük yuvarlaklar sıkın ve kızgın ayçiçek yağında renkleri altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için toz şeker ve tarçını bir karıştırma kabında karıştırın ve hamurlar sıcakken bu karışıma bulayın. Yanında frambuaz sosla sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!