Ev Yapımı Jelibonlar

Ev Yapımı Jelibonlar
28 Mart 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Jelibonlar için

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı herhangi bir sıvı (Meyve suyu, bitki çayı, limonata vs.)
  • 1-2 yemek kaşığı bal (Veya dilediğiniz herhangi bir tatlandırıcı)
  • 2.5-3 yemek kaşığı toz jelatin
Ev Yapımı Jelibonlar

Nasıl Yapılır

  1. Meyve suyu, jelatin ve balı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak, jelatin iyice eriyinceye dek ısıtın (Maksimum 70-80 derece). Jelatinin kaynaması, sertleştirme özelliğinin eksilmesine sebep olur. Jelatin tamamen eriyince kalıplara dökün ve 1-2 saat buzdolabında sertleşmeye bırakın. Kalıplara dökerken çay kaşığı ya da şırınga kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo