ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR EV YAPIMI JELİBONLAR

EV YAPIMI JELİBONLAR

Ev yapımı jelibonlar
5 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev yapımı jelibonlar tarifi için malzemeler
  • 1/2 su bardağı herhangi bir sıvı (Meyve suyu, bitki çayı, limonata vs.)
  • 1-2 yemek kaşığı bal (Veya dilediğiniz herhangi bir tatlandırıcı)
  • 2.5-3 yemek kaşığı toz jelatin
Ev yapımı jelibonlar Nasıl Yapılır

  • Meyve suyu, jelatin ve balı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak, jelatin iyice eriyinceye dek ısıtın (Maksimum 70-80 derece). Jelatinin kaynaması, sertleştirme özelliğinin eksilmesine sebep olur. Jelatin tamamen eriyince kalıplara dökün ve 1-2 saat buzdolabında sertleşmeye bırakın. Kalıplara dökerken çay kaşığı ya da şırınga kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.