ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ İKİ RENKLİ MUHALLEBİ

Erikli İki Renkli Muhallebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli İki Renkli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Sade muhallebi için

  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Erikli muhallebi için

  • 500 g erik
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Erikli İki Renkli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Erikli muhallebi için eriklerin çekirdeklerini çıkartıp robottan geçirerek püre haline getirin. Bir su bardağı su ekleyip 25 dakika kadar pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin. Nişasta ve toz şekeri ekleyerek tekrar pişirin. Sade muhallebi için buğday nişastası ve toz şekeri bir tencerede harmanlayın. Yumurta sarısı ve sütü ilave edip iyice çırpın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Servis kaplarınıza bir kat sade muhallebi bir kat erikli muhallebi olacak şekilde 3 kat yapın. Ilınınca dolaba koyun. Soğuk servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!