Erikli İki Renkli Muhallebi

Erikli İki Renkli Muhallebi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Erikli İki Renkli Muhallebi için

Malzemeler

Sade muhallebi için

  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Erikli muhallebi için

  • 500 g erik
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
Erikli İki Renkli Muhallebi

Nasıl Yapılır

Erikli muhallebi için eriklerin çekirdeklerini çıkartıp robottan geçirerek püre haline getirin. Bir su bardağı su ekleyip 25 dakika kadar pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin. Nişasta ve toz şekeri ekleyerek tekrar pişirin. Sade muhallebi için buğday nişastası ve toz şekeri bir tencerede harmanlayın. Yumurta sarısı ve sütü ilave edip iyice çırpın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Servis kaplarınıza bir kat sade muhallebi bir kat erikli muhallebi olacak şekilde 3 kat yapın. Ilınınca dolaba koyun. Soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo