Erikli İki Renkli Muhallebi

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Erikli İki Renkli Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli İki Renkli Muhallebi için

Malzemeler

Sade muhallebi için

  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Erikli muhallebi için

  • 500 g erik
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
Erikli İki Renkli Muhallebi

Nasıl Yapılır

Erikli muhallebi için eriklerin çekirdeklerini çıkartıp robottan geçirerek püre haline getirin. Bir su bardağı su ekleyip 25 dakika kadar pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin. Nişasta ve toz şekeri ekleyerek tekrar pişirin. Sade muhallebi için buğday nişastası ve toz şekeri bir tencerede harmanlayın. Yumurta sarısı ve sütü ilave edip iyice çırpın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Servis kaplarınıza bir kat sade muhallebi bir kat erikli muhallebi olacak şekilde 3 kat yapın. Ilınınca dolaba koyun. Soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo