ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ ET YEMEĞİ

Erikli Et Yemeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli Et Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 250 ml su
  • 45 gr tereyağı
  • 150 gr ceviz içi
  • 10 yemek kaşığı kızılcık suyu
  • 200 gr kurutulmuş erik

Erikli Et Yemeği Nasıl Yapılır?

Tereyağını büyük bir tavada eritin. İri parçalar şeklinde doğranmış dana etini ekleyerek kavurun. Su, ceviz ve kızılcık suyunu ilave ederek kısık ateşte 40 dakika pişirin. Kuru erikleri sıcak su dolu bir kasede bekletip yumuşamalarını sağlayın. Suyunu süzüp ete ekleyerek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!